Skip to main content

Veegmachine Test 2024

 

 

De beste handveegmachine voor ieders budget

 

veegmachine

Kärcher S 6 +

High End

handveegmachine

Stiga SWP 355

Mid Range

goede handveegmachine

Kärcher S 4 Twin

Budget

 

Meestal is de keuze aan veegmachines zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste handveegmachines

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor veegmachines

✅ Betrouwbare partners

De beste veegmachines vind je hier

Als je snel en effectief je oprit wilt schoonvegen dan kan het vanaf nu eenvoudig met een veegmachine. Een handveegmachine is veel sneller dan vegen met een bezem. Verder moet je ook minder bukken je kan het makkelijk vooruitduwen. Handveegmachines zijn ergonomisch ze zijn gemaakt zodat jij je rug niet te veel belast. Als je een werkruimte hebt waar dagelijks geveegd moet worden dan is een veegmachine een praktische investering.

Het spaart je geld en tijd uit. Het vegen gaat tot x5 zo snel en het kost geen moeite vergeleken met een bezem. Op deze pagina vind je alle informatie over handveegmachines.

Wat het is, hoe het werkt maar ook alle voor en nadelen vind je terug. Verder hebben we een koopgids samengesteld met alle aankoopcriteria waar je zeker op moet letten tijdens de aanschaf van een veegmachine. Tegenwoordig zijn er honderden veegmachines te verkrijgen op het internet. Je verdrinkt letterlijk in het aanbod.

En juist om deze reden hebben wij een consumentenonderzoek gedaan voor alle populaire handveegmachines. Dankzij deze data hebben wij een duidelijk beeld gekregen welke veegmachine we kunnen aanbevelen. Bovenaan deze pagina vind je de beste veegmachine voor iedere prijsklasse. Als je nog meer keuze wilt kijk dan in onze TOP 10 hieronder voor de beste veegmachines in het assortiment.

TIP: De handveegmachines die we bespreken op deze pagina zijn geschikt voor thuisgebruik en kleine tot middelgrote werkruimtes. Als je zeer grote oppervlaktes wilt schoonvegen kies je best een industriële zit-veegmachine.

TOP 10 Handveegmachines

Model Review
1 Kärcher S 6 Twin Kärcher S 6 +

77.67%

“De veegmachine is gemakkelijk te duwen en doet goed werk op rechte oppervlakken.”

ReviewPrijs
2 Kärcher S 4 Twin Kärcher S 4 Twin

83.33%

“Laat zich makkelijk voortbewegen. Opvangbak gemakkelijk te legen. Voelt degelijk aan.”

ReviewPrijs
3 Stiga SWP 355 Stiga SWP 355

83%

“Gedaan met bezems! De Stiga SWP 577 doet het allemaal zelf met uitstekende resultaten.”

ReviewPrijs
4 Tiptop24 Veegmachine 401123 Tiptop24 Veegmachine 401123

64.83%

“Gewone lichte veegwerken is deze veegmachine ideaal.”

ReviewPrijs
5 Westfalia Veegmachine Westfalia Veegmachine

59.17%

“Ideaal voor dagelijks huishouden, voor licht werk maar het heeft een hoge prijs.”

ReviewPrijs
6 Westfalia Handveegmachine bol Westfalia Handveegmachine

71.33%

“Fijne veegmachine dat zijn werk goed, de kwaliteit van de kunststof kan beter.”

ReviewPrijs
7 Teien handveegmachine Teien handveegmachine

70.67%

“Simpele werking met deze simpele veegmachine!”

ReviewPrijs
8 Güde GKM 800 Güde GKM 800

64%

“Handige veegmachine voor een snelle opmaakbeurt.”

ReviewPrijs
9 Scheppach Trike-S Scheppach Trike-S

82.33%

“Mooie blauwe veegmachine voor een proper omgeving.”

ReviewPrijs
10 vidaXL Gazonveger vidaXL Gazonveger

52.67%

“Gazonveger met een opvangzak is niet altijd ideaal, dat blijkt uit deze resultaten.”

ReviewPrijs

 

Wat is een handveegmachine?

 

Waarom een veegmachine kopen?

Als je snel en doeltreffend oppervlaktes wilt schoonvegen dan bekom je met een handveegmachine de beste resultaten. Gedaan met uren vegen en pijn aan je rug. Met een veegmachine duw je gewoon het apparaat vooruit en het mechanisme veegt alles naar binnen in de opvangbak. Zodra de bak vol zit kan je het makkelijk verwijderen en ledigen. Hieronder alle voor en nadelen van een handveegmachine.

Voordelen van een veegmachine

✅ Geschikt voor kleine en grote oppervlaktes

✅ Tot 5 x sneller dan vegen met een bezem

✅ Geschikt voor bladeren op te ruimen

✅ Gebruiksgemak

✅ Verschillende soorten veegmachines

✅ Je spaart veel tijd uit

✅ Geschikt voor commerciële omgevingen

Nadelen van een veegmachine

Een veegmachine is niet geschikt voor vochtig vuil. Verder is het niet eenvoudig om ongelijke oppervlaktes schoon te vegen. Zorgt dat de oppervlakte die je gaat vegen altijd vlak is zodat de veegmachine optimaal zijn werk kan doen. Als er toch veel oneffenheden zijn in het te vegen oppervlakte gebruik je best een gewone bezem.

 

beste handveegmachine

Hoe werkt een handveegmachine?

Een handveegmachine een schoonmaakgereedschap voor thuisgebruik of kleine werkruimtes dat je zelf vooruit duwt waarin dan borstel roteren die het vuil opvangen in een afvalreservoir.

De handveegmachines op deze pagina zijn niet elektrisch het werkt dus gewoon mechanisch zonder een accu of energiebron. De meeste handveegmachines hebben één of meerdere zijborstels waarmee je ook hoeken kan vegen. De zijborstels helpen het vuil naar het midden vegen waardoor het nog makkelijker in het afvalreservoir wordt opgenomen.

Het afvalreservoir heeft een beperkte capaciteit van bijvoorbeeld 20 liter. Je moet het ledigen zodra het vol zit. Je kan de bak er gemakkelijk uit nemen om te ledigen.

Een industriële veegmachine is veel groter van formaat je moet er in zitten en het met een stuur besturen. Deze machines kosten al gauw 10 000 euro. Ze zijn veel krachtiger en je kan er grote oppervlaktes snel mee schoon vegen. Ze werken met stofzuigers en grote borstel. De borstels kunnen van staal zijn om mos tussen klinkers te verwijderen. Een bekend merk van straatvegers is RAVO.

TIP: Een handveegmachine veegt tot 5x sneller dan vegen met een bezem­. Het is veel minder belastend op je rug.

 

Veegmachine Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je op het punt staat een degelijke handveegmachine te kopen kijk dan altijd of naar de volgende aankoopcriteria, niet elke veegmachine is dezelfde. Als je langer wilt vegen aan één stuk neem je een veegmachine met een grotere opvangcapaciteit. Het is ook belangrijk dat je veegmachine in hoogte verstelbaar is zodat je comfortabel en ergonomisch kan vegen. Hieronder alle specificaties waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een veegmachine.

  • Inhoud afvalbak
  • Werkbreedte
  • Hoogte verstelbaar
  • Handveegmachine
  • Zijdelingse borstels
  • Gewicht

Inhoud afvalbak

De inhoud van het afvalreservoir bepaald hoelang je aan één stuk door kan vegen. Als de afvalbak vol zit moet je het ledigen. De capaciteit van de afvalbakken begint bij 14 liter tot 38 L voor de betere veegmachines.

De veegmachines die we op deze pagina bespreken zijn allemaal handveegmachines dat wil zeggen dat je achter ze loopt. Er bestaan echter ook grotere veegmachines waar je op moet zitten. Dit zijn de zit-veegmachines. Deze zijn meer voor commerciële toepassingen en kosten al gauw over de 6000 euro. Het voordeel is dat je ze gemakkelijk kan ledigen en grote oppervlaktes in no time kan schoon vegen. Ze zijn krachtig en robuust.

Werkbreedte

De veegbreedte is belangrijk omdat dit het gebied bepaald dat wordt schoon geveegd als je over de oppervlakte veegt. Een degelijke handveegmachine heeft een werkbreedte van 58 tot 70 cm. Je kan er makkelijk boven de 1000 m² per uur mee vegen.

Hoogte verstelbaar

Sommige handveegmachines kan je instellen in hoogte meer specifiek de handgrepen kan je langer maken. Ideaal als je een grote oppervlakte wilt vegen zonder je rug te bezeren. Je stelt het in zodat je comfortabel kunt vegen.

Zijdelingse borstels

Dankzij een zijdelingse borstel kan je makkelijker in hoekjes vegen. Dankzij de zijborstel kan je in sommige gevallen ook nat vuil opvegen. Echter raden we aan om enkel te vegen als de oppervlakte droog is dus niet absoluut niet op een regen dag. Als je nat vuil gaat vegen blijft al het zand en vuil aan de binnenkant van de veegmachine plakken. Het te vegen oppervlakte blijft meestal vuil als het nat is.

 

handveegmachine kopen

Handveegmachine

De veegmachines die we op deze pagina bespreken zijn handveegmachines. Je loopt er dus achter. Handveegmachines zijn veel goedkoper als bijvoorbeeld zit-veegmachines die ontworpen zijn om grote oppervlaktes professioneel en snel schoon te vegen. Je moet echt op de veegmachine gaan zitten zoals een tractor, met een stuur kan je sturen waar je wilt vegen.

Een grote professionele zit veegmachine is enkel aanbevolen voor commerciële doeleindes. Denk aan het wekelijks schoonmaken van een groot magazijn of het buitengebied van een onderneming. Voor thuisgebruik volstaat een gewone goedkopere handveegmachine.

Gewicht

Een goede handveegmachine weegt gemiddeld rond de 10 kg. Je kan het dus makkelijk vooruitduwen.

TIP: Een goede veegmachine kan je instellen in hoogte. Het is belangrijk dat je niet moet bukken zodat je comfortabel de veegmachine vooruitduwt.

Meest gestelde vragen over veegmachines [FAQ]

Voor een degelijke handveeg machine betaal je al snel 200 euro. We raden veegmachines onder de 100 euro af ze kunnen sneller vast lopen en zijn van middelmatige kwaliteit.

Met een handveegmachine veeg je tot wel 5 x sneller dan vegen met een bezem. Verder is het ergonomische het voorkomt rugklachten.