Skip to main content

Tuinslanghaspel Test 2024

 

 

De beste Tuinslang Haspel voor ieders Budget

 

Beste tuinslanghaspel

GARDENA AquaRoll M

High End

 

tuinhaspel kopen

Hozelock Compact Slangenwagen

Mid Range

 

slanghaspel

Kärcher Slanghaspel HR 25

Budget

 

tuinslanghaspel

Meestal is de keuze aan tuinslanghaspels zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor tuinslanghaspels

✅ Betrouwbare partners

De beste tuinslangwagen vind je hier

Wil jij je tuin kunnen sproeien zonder gesukkel met een tuinslang? Zoek dan niet verder op deze website bespreken we alles over een tuinslanghaspel.

Wat een tuinslanghaspel is, hoe een tuinslang haspel werkt en welke verschillende soorten slanghaspels er zijn. Misschien ben je gewoon op zoek naar een compacte spiraal tuinslang voor je bloemperk, of je hebt een heel grote tuin dan is een slangenwagen met een tuinslang tot 150 meter de betere oplossing. Op deze pagina vind je de beste tuinslanghaspels, we hebben een grootschalig consumentenonderzoek gedaan en met deze informatie hebben we de meest gedetailleerde TOP 10 tuinslang haspels samengesteld zodat jij de meest geschikte slanghaspel kan kiezen die bij je past!

Deze modellen zijn veel duurder als zijn goedkopere broertjes. Duurzaam en kwaliteit staan centraal bij deze hoogwaardige tuinslanghaspels. Denk bijvoorbeeld aan de slanghaspels van GARDENA. Deze zijn populair en zijn gekend door tuinliefhebbers over de hele wereld. De High End slangenwagens zijn van inox gemaakt en hebben een lange levensduur, deze worden ook gebruik voor bijvoorbeeld treinen te poetsen.
De Mid range slanghaspels zijn van degelijke kwaliteit en voldoende voor de meeste tuinen te onderhouden. Een combinatie van budget en kwaliteit kan je terugvinden bij deze modellen.
Er komen verschillende budget tuinhaspels in onze TOP 10 aanbod. We proberen deze lijst zo volledig mogelijk te maken zodat jij de beste tuinslanghaspel kan kopen tegen een betaalbare prijs.

TOP 10 Tuinslanghaspel

Model Review
1 Talen Tools professionele haspel - Review Test Talen Tools professionele slangenwagen

94%

“De ultieme haspel voor een professionele omgeving, denk aan grote schoonmaakploegen voor het onderhoud van treinen en andere omgevingen waar veiligheid en intensief gebruik centraal staat.”

ReviewPrijs
2 Eagle Garden Slangenwagen - review test Eagle Garden Slangenwagen

90.4%

“Mooie tuinhaspel Inc. tuinslang  / 3 lagen + Spuitkopstuk, Deze volledige frisse set is een ideale aanwinst voor kleine en grote tuinen. Met 48.5 lengte kom je overal met deze hoogwaardige Tuinhaspel.”

ReviewPrijs
3 Hozelock Pico Reel Hozelock met spuitpistool 10 m

92.8%

“Hoogwaardige, goedkope oplossing voor kleine tuinen. Deze Hozelock is een lichtgewicht en makkelijk draagbaar, verder uitstekende gebruikersbeoordelingen.”

ReviewPrijs
4 GARDENA AquaRoll M review test GARDENA AquaRoll M Easy 20 m

93.6%

“Superhandige tuinslanghaspel + accessoires; die comfortabel rijdt, makkelijk op rolt en stevig in zijn frame staat. Deze GARDENA haspel is volledig lekvrij, 20 meter dus ideaal voor middelgrote tuinen.”

ReviewPrijs
5 GARDENA Slangenwagen metal review test GARDENA Slangenwagen 30 m

78.82%

“Deze slangenwagen van GARDENA druppelt niet na en komt met een duurzame oranje slang van 30 meter. De kleur is eentonig en de prijs is ook aan de hoge kant. Artikel volledig uitverkocht..”

ReviewPrijs
6 Claber Ecosei 8980 review test Claber Ecosei 8980

90.8%

“Deze slangwagen heeft een Aluminium waardoor rijden vlot en makkelijk gaat. Als je van plan bent deze populaire haspel te kopen moet je rekening dat je de slang apart moet bij bestellen.”

ReviewPrijs
7 Kärcher - Slanghaspel HR 25 Kärcher Slanghaspel HR 25

91.4%

“Compacte tuinslanghaspel set met tuinslang, die je ook aan de muur kan vestigen door de wanbeugel die in het pakket zit. Enigste nadeel: De tuinslang knikt soms…”

ReviewPrijs
8 Hozelock Compact slangenwagen - review test Hozelock Compact slangenwagen

89.6%

“Een volledig afgesloten slangenwagen boordevol functies. Perfect voor middelgrote tuinen. Het in elkaar zetten duurt even, lees onze review en kijk het filmpje hoe je het eenvoudig in elkaar zet.”

ReviewPrijs
9 Kärcher CR 5.330 30m Kärcher CR 5.330

96%

“Duidelijke handleiding om deze slanghaspel op de muur te bevestigen.”

ReviewPrijs
10 GARDENA 35 m slang Meest populair GARDENA Wandslangenbox 35m

90.8%

“Goede kwaliteit slanghaspel en gebruiksvriendelijk, een aanrader.”

ReviewPrijs

 

Wat is een Tuinslang Haspel?

 

Waarom een tuinslanghaspel kopen?

Wil jij graag je tuin sproeien zonder al dat gesukkel met tuinslangen of modder aan je kleren? Of wil je misschien vanaf nu zelf je auto wassen?

Een tuinslang bespaart je veel ellende uit. Je neemt hem mee naar de plaats waar je moet zijn, en je kan direct beginnen. De meest belangrijkste reden voor de aanschaf van een slanghaspel is dat je hem makkelijk kunt opbergen na gebruik. Voorheen moest je de tuinslang zelf oprollen.

De voordelen van een tuinslanghaspel

✅ Makkelijk opbergbaar

✅ Je tuinslang geraakt niet in de knoop

✅ Je kan proper werken

✅ Lengte tot 150 meter

✅ Super handig

GARDENA Slangenwagen 30 m
Kärcher CR 5.330
Meest populair GARDENA Wandslangenbox 35m

 

tuinslanghaspel kopen

Hoe werkt een tuinslanghaspel?

Een tuinslanghaspel is een apparaat waarmee een tuinslang eenvoudig op en afgerold kan worden. Een slanghaspel zorgt ervoor dat de slang niet in de knoop geraakt, en dat er geen kinken in de slang kunnen komen.

Verder houdt een tuinslanghaspel de slang netjes en kun je hem makkelijk opbergen zonder al te veel ergernis. De tuinslang in de haspel heeft meestal een diameter van 13mm. Langere Tuinhaspels hebben meestal een diameter van 15 of 19 mm om voldoende wateropbrengst te leveren. Bekijk ook zeker of de tuinslang bestand is tegen warm water en welke maximale druk deze kan verdragen. De maximale druk wordt uitgedrukt in bar.

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten tuinslanghaspels. Je hebt bijvoorbeeld normale tuinslanghaspels, deze kan je meestal in je hand meedragen naar de gewenste plaats. De Tuinslanghapsel is uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote oppervlakken en tuinen en verkrijgbaar met of zonder tuinslang.

Dan heb je een muurhaspel of wandslangenbox, deze bevestig je zoals de naam het zegt aan de muur. Het handige is dat je deze altijd op een ideale plaats zijn bevestigd zodat je de hele tuin kunt sproeien. Meestal rollen de muurhaspel ook automatisch de tuinslang op na gebruik. Het nadeel aan de wandslangenbox is dat je deze niet kunt verplaatsen.

De mobiele slangenbox is een lichte en compacte oplossing en perfect voor kleinere tuinen, meestal heeft een slangenbox een lengte van max. 40 meter.

Dan heb je ook nog een tuinslangwagen of slangenwagen, dit is eigenlijk een iets grotere tuinslanghaspel op wieltjes die je mee kunt dragen naar de plaats van je keuze. De tuinslangwagens moet je zelf van een tuinslang voorzien, dus je kan zelf bepalen hoe lang de tuinslang moet zijn. Meestal hebben ze een bepaalde maximum lengte en die verschilt per diameter van je tuinslang. Voorbeeld:

– Geschikt voor een 1/2″ slang tot ca. 150 meter

– Geschikt voor een 3/4″ slang tot ca. 100 meter

Een Slanghouder die je aan de muur moet bevestigen. Het is eigenlijk gewoon een kunststof houder waarin je de slang moet oprollen.

En tot slot heb je een Spiraal tuinslang, deze is ideaal voor kleinere tuinen en bloemperken, balkons of terrassen, extra handig is dat deze automatisch oprollen na gebruik.

 

Slanghaspel Koopgids

 

 

Slangenhaspel
De meeste tuinslanghaspels kan je met warm water gebruiken.
Kärcher Slanghaspel HR 25

Hou rekening met de volgende factoren

Vooraleer je over gaat tot een aankoop is het van belang rekening te houden met de volgende aan aankoopcriteria. Een wafel ijzer komt er in alle vormen en maten en ook met verschillenden specificaties, hieronder de belangrijkste factoren waarmee je rekening mee moet houden.

  • Capaciteit en Vorm
  • Prijs
  • Drukbestendig en Heet water

 

Capaciteit en Vorm

De grootte en dikte van je slanghaspel bepalen hoe lang je tuinslang kan zijn. Bekijk goed op welk oppervlakte u de tuinhaspel nodig heeft. Zodat je zeker geen slanghaspel koopt die te klein is voor je oppervlakte. Als je slecht zeer beperkt wilt sproeien, is het verstandig om gewoon een spiraal tuinslang aan te schaffen. Het voordeel is dat deze automatisch oprollen na gebruik.

Prijs

De prijzen kunnen volledig uitlopen naar de hand van je aankoopcriteria. De goedkoopste degelijke tuinslanghapsel kan je al vinden voor 30. Als je zeker van je zaak wilt zijn betaal je al snel 60 €. Dan afhankelijk van het soort slanghaspel kan de prijs enorm verschillen, zo zijn wandslangboxen al een pak duurder aangezien deze voor lange tijd stevig op de muur moet hangen.

Hier betaal je al snel 150 € voor. Tot slot heb je de meest duurzame slangenwagens die tot wel 600 € kunnen kosten. Deze zijn meestal van inox gemaakt en hebben 2 stevige wielen die het mogelijk maakt om tot wel 180 Meter ver de slang uit te rollen. Afhankelijk van jouw situatie kies je de juiste tuinslang haspel.

Drukbestendig en Heet water

Let ook altijd goed op dat je tuinslanghaspel drukbestendig indien nodig. Tuinslangen die drukbestendig zijn hebben meestal een diagonaalversterking. Duurdere modellen hebben een spiraalvormig tricotweefsel die ervoor zorgt dat de slang drukbestendig is en ook knikvrij.

Meest gestelde vragen tuinslanghaspels (FAQ)

Maak de slang schoon en spuit deze daarna af met siliconenspray. Nu is je slang weer glad en rolt hij veel makkelijker op.

Zet de tuinslang een week in het donker, hierdoor gaan de algen binnenin een tuinslang dood. Spoel daarna goed uit met heet water.