Skip to main content

Bladblazer Test 2024

 

 

De beste bladblazer voor ieders budget

 

benzine bladblazer

Kibani Benzine Bladblazer

High End

GARDENA ErgoJet3000

GARDENA ErgoJet 3000

Mid Range

hand bladblazer

VONROC Accu Bladblazer

Budget

 

beste bladblazer

Meestal is de keuze aan bladblazers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Hier vind je de beste bladblazers

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor bladblazers

✅ Betrouwbare partners

De beste bladblazers vind je hier

Erger jij je ook zo aan al die bladeren tijdens de herfst? Niet alleen je oprit ligt vol met bladeren maar ook je tuin ligt verborgen onder een bed van bladeren? Als je met een borstel en schop alle bladeren bijeenveegt ben je volgende week nog altijd bezig. Het is gewoon een klus die veel tijd in beslag neemt. Gelukkig is dit gedoe verleden tijd als je gebruik maakt van een bladblazer.

Met een bladblazer verplaats je alle bladeren snel op een plaats waar je ze makkelijk bijeen kunt vegen. Gedaan dus met eindeloos bladeren verzamelen in je tuin! Tegenwoordig zijn bladblazers goedkoop in aanschaf, zijn ze krachtig en makkelijk hanteerbaar. Op deze pagina vind je alles over bladblazers. Hoe ze werken, de verschillende soorten bladblazers. Bladblazers met verschillende functies zoals het zuigen en versnipperen van bladeren.

Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan op de populairste bladblazers. Verder hebben we gekeken naar alle specificaties, functies en de prijs. Dankzij deze data hebben we een goed beeld gekregen welke bladblazers nu echt het beste zijn. Bovenaan onze pagina vind je de beste bladblazers voor iedere prijsklasse. Als dit niet voldoende is hebben we een handige TOP 10 samengesteld met de beste bladblazers op dit moment verkrijgbaar. Alle bladblazers in onze lijst zijn bekende merken met een goede reputatie.

TIP: Een bladblazer met benzinemotor stoot even veel schadelijke gassen uit als een auto rit van 1700 km. Om deze reden gebruikt met tegenwoordig alleen nog bladblazers met accu. In onze TOP 10 vind je voornamelijk elektrische bladblazers terug. Gelukkig zijn elektrische bladblazers tegenwoordig krachtig genoeg door het hoge vermogen.

Bladblazer TOP 10

Model Review
1 BLACK+DECKER GW3030-QS BLACK+DECKER GW3030-QS

85%

“De tuinruimer blaast, zuigt en versnippert bladeren en zwaar tuinafval rondom jouw huis!”

ReviewPrijs
2 GARDENA ErgoJet 3000 GARDENA ErgoJet 3000

86.67%

“Super handig in gebruik om bladeren en dergelijke op te ruimen.”

ReviewPrijs
3 Powerplus POWXG4038 Powerplus POWXG4038

86.17%

“Fijne bladblazer/zuiger. Heel voordelig voldoet aan de eisen.”

ReviewPrijs
4 VONROC LB502DC VONROC LB502DC

89%

“Licht makkelijk in de hand. Uitstekend voor kleine karweitjes.”

ReviewPrijs
5 Einhell GE-CL 18 Li E KIT Batterij Bladblazer Einhell GE-CL 18 Li E KIT

89.67%

“Handzame bladblazer zonder gedoe met een snoer. Blaast het blad prima weg!”

ReviewPrijs
6 WOLF-Garten LBV 2600 E bladblazer WOLF-Garten LBV 2600 E

86.67%

“Het is een hele mooie en degelijke bladblazer / bladzuiger. En voor een hele mooie prijs.”

ReviewPrijs
7 Bosch Universal Garden Tidy Bladblazer Bosch Universal Garden Tidy

88.83%

“Met deze gebruiksvriendelijke bladruimer is het bladvrij maken van de tuin zo gebeurd.”

ReviewPrijs
8 Makita DUB362Z bladblazer Makita DUB362Z

86.33%

“Een supersterke bladblazer, die ook lekker stil is, en licht van gewicht.”

ReviewPrijs
9 TimberPro Benzine Bladblazer TimberPro Benzine Bladblazer

92.67%

“Blaast krachtig, zuigt perfect de bladeren op en verpulverd het mooi klein.”

ReviewPrijs
10 Kibani Bladblazer Benzine 63.3 cc Kibani Bladblazer

92.17%

“Prima bladblazer voor een fijne prijs.”

ReviewPrijs

 

Wat is een bladblazer?

 

Waarom een Bladblazer kopen?

Als jij niet houdt van uren bladeren vegen dan is dit de grootste reden voor de aanschaf van een bladblazer. Gedaan met onhandig gedoe vanaf nu! Verder is een bladblazer onmisbaar bij snoeiwerken en kan je er ook takken en ander licht tuinafval zoals gras mee wegblazen. Als jij een grote tuin of oprit hebt is een bladblazer een onmisbare investering die je veel tijd en frustratie kan uitsparen vooral in de herfst.

Stel je gewoon voor je hebt pas een huis gebouwd en je oprit is gewoon niet meer zichtbaar omdat er zoveel bladeren op liggen. Het is gewoon vervelend, die bladeren moeten weg! Met een bladblazer zijn alle bladeren snel op de juiste plaats waarna je het met de hand of een schop en borstel bijéén kan vegen.

Als jij een bedrijf hebt waar veel klanten komen kan het ook nuttig zijn om af en toe de oprit of parking snel te ontdoen van bladeren. Schoonheid en netheid is één van de beste troeven die je kan hebben als onderneming. Je kan natuurlijk ook één extern bedrijf inschakelen maar die prijzen lopen al gauw hoog op. Met een bladblazer heb je voor geen 100 euro een oplossing in huis om alle bladeren binnen het half uur weg te blazen!

Voordelen van een bladblazer

✅ Krachtig

✅ Gedaan met onhandig borstelen

✅ Intensieve arbeid voorkomen

✅ Snoeiafval eenvoudig opruimen

✅ Bladeren in no time op de juiste plaats

✅ Spaart veel tijd uit

✅ Voordelig in prijs

✅ Accu’s apart verkrijgbaar

Nadelen van een bladblazer

Het grootste nadeel is dat als je een half uur aan het blazen bent kan het pijn doen aan je arm. Gelukkig zijn de meeste bladblazers licht qua gewicht. Door de tegendruk van het blazen wordt er extra veel druk op je arm gezet.

Als je een bladblazer met accu hebt kan je blazen tot de accu leeg is. Je moet dus wachten tijdens het opladen tenzij je een 2de accu hebt. We raden het aan een 2de accu te kopen juist om deze reden.

Een bladblazer met snoer is beperkt in werkruimte en ook onhandiger in gebruik. Tot slot is een benzine grasmaaier echt milieuonvriendelijk. 1 uur blazen staat gelijk aan 1700 km rijden met een auto.

TIP: Blaas niet alle bladeren op één dag maar blaas bijvoorbeeld 2 keer per week. Zo kan je de accu laden en de overige bladeren op een andere dag wegblazen. We raden aan om altijd een reserve accu bij te kopen zodat je verder kan als de accu leeg is.

 

benzine bladblazer

Hoe werkt een Bladblazer?

Een bladblazer is een werkgereedschap waarmee een sterke luchtstroom wordt geproduceerd voornamelijk om bladeren mee te verplaatsen uit de omgeving of naar een punt waar de bladeren opgeraapt worden. Een ventilator wordt aangedreven door de motor die luchtstroom; door een smalle uitgang naar buiten perst.

Ik heb zelf jarenlang gebruik gemaakt van een bladblazer op een werkplaats. Een bladblazer kan niet alleen gebruikt worden om bladeren weg te blazen maar ook vuil en licht afval zoals takjes en gras op een openbare ruimte. Meestal blaas je de bladeren of afval zoals papiertjes, tandenstokers op een punt opeen waarna je het met een schop en borstel in de container doet.

Een bladblazer kan ook gebruikt worden om bladeren naar omliggende bosjes te blazen, dus bosjes die grenzen aan jouw grondgebied. Op deze manier geef je terug aan de natuur. Het nadeel is dan wel dat de bladeren terug kunnen waaien en je zo in een spiraal van bladeren wegblazen komt. We raden dus gewoon aan om de bladeren bijeen te vegen en weg te gooien in je gft bak en als het echt veel bladeren zijn ze weg te brengen naar het containerpark. Een bladblazer is verkrijgbaar in 3 soorten die elk hun voor en nadelen hebben.

Bladblazers met benzinemotor zijn het krachtigste en geschikt voor een groot omgeving. Ze zijn niet afhankelijk van een stroomtoevoer en zijn het meest praktisch. Helaas zit hier een keerzijde aan ze zijn milieuonvriendelijk. Een uur bladblazen met een benzine motor verbruikt evenveel als een autorit van 1700 km. Tegenwoordig worden om deze reden voornamelijk elektrische bladblazers gebruikt.

Elektrische bladblazers zijn het meest populair en ze zijn goedkoper als benzine bladblazers. De modellen die we bespreken in onze TOP 10 zijn bijna allemaal elektrisch of met accu. Elektrische bladblazers hebben een hoog vermogen meestal rond de 3000 Watt en zijn zeer krachtig. Het grootste nadeel is dat je een stroomtoevoer in de buurt moet hebben of gebruikt moet maken van een verlengkabel. Dit is praktisch als je een kleine tuin of omgeving hebt.

Bladblazers met oplaadbare batterij zijn iets duurder als elektrische bladblazers maar ze zijn zeer geschikt ook voor een grote tuin of omgeving te blazen. Ze gaan ongeveer een uur mee dus voldoende tijd om bladeren te ruimen in je omgeving. Het grootste nadeel is dat je ze op moet laden, we raden daarom aan om een extra accu erbij te kopen. Gelukkig laden de accu’s snel op ze zijn voorzien van een snel lader. Denk er wel aan dat je deze accu kit er meestal apart bij moeten kopen en het kost al gauw meer als de bladblazer zelf.

 

Blad blazer Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Niet elke bladblazer is dezelfde om deze reden hebben we deze handige koopgids samengesteld. Er bestaan verschillende soorten bladblazers zo zijn er elektrische maar ook benzine bladblazers.

Wil je een bladblazer die zowel kan blazen als zuigen? Lees aandacht de productinformatie voordat je overgaat tot de aankoop. Zo zijn er bladblazers met een versnipperaarsfunctie waarmee je nog meer bladeren kunt zuigen dan voorheen het geval was. Sommige bladblazers met accu komen zonder oplaadstation dus let hier goed op. Lees altijd goed de productinformatie en specificaties voordat je over gaat tot een aankoop. Hieronder alle aankoopcriteria waar je zeker moet op letten:

  • Versnipperaar
  • Capaciteit
  • Zuigfunctie
  • Draagmethode
  • Vermogen
  • Aandrijving
  • Opvangbak
  • Accu

Versnipperaar

Een bladblazer met versnipperaars functie versnippert de bladeren tot 1/10 in voluime zodat er minder afval overblijft na gebruik. Op deze manier kan je grotere hoeveelheden bladeren opzuigen.

Capaciteit

De capaciteit van een bladblazer wordt uitgedrukt in kilometer per uur. De meeste bladblazers hebben een capaciteit windkracht van 200 tot 300 km / u

Zuigfunctie

Sommige bladblazers zijn voorzien van een zuigfunctie. Als je bladblazer een zuigfunctie heeft zit er ook een opvangzak / bak bij waarin alle bladeren op worden gevangen.

Draagmethode

De meeste bladblazers kan je op je rug zetten en zijn krachtig in vermogen. Tegenwoordig zijn er ook veel hand bladblazers die je dus niet op je rug moet bevestigen maar gewoon in je handen vast houdt. Deze modellen zijn minder krachtig maar voldoende om bladeren te verplaatsen in op een groot oppervlakte. Het grootste voordeel is dat ze compacter en makkelijk in gebruik zijn.

 

bladblazer vergelijken

Vermogen

Het vermogen bepaalt de kracht van een bladblazer. De meeste bladblazers hebben een vermogen tussen de 2000 en 3000 Watt.

Aandrijving

Zoals je boven al kon lezen zijn er 3 verschillende soorten bladblazers. De gebruikte zijn elektrische bladblazers en accu bladblazers. Benzine bladblazers zijn minder populair omdat ze zeer slecht voor het milieu zijn.

Opvangbak

Als je bladblazer over een zuig of versnipperaar functie beschikt dan zit er meestal een opvangzak / bak bij waarin alle bladeren opgevangen worden. Dit is extra handig je moet nadien dus niet alles bijeen vegen en schuppen. Je gooit de bladeren rechtstreeks van de opvangbak in de GFT-bak of de voorziene container.

Accu

Niet alle elektrische bladblazers hebben een accu. Meestal werken ze met stroomkabel dus er moet een stopcontact in de buurt zijn. Een elektrische bladblazer is ideaal voor een kleine tuin of oprit. Als je oppervlakte groter is neem je best een bladblazer op accu. Zo kan je overal komen zonder onhandig gedoe met stroomkabels. Zoals aangeven bovenaan koop je best altijd een tweede accu bij zodat je ongestoord verder kan blazen als één accu leeg is.

TIP: Bewaar je bladblazer altijd op een droge plek in de garage of in je tuinhuis. Als je langdurig gebruikt wilt maken van je bladblazer raden we ook aan om de binnenkant van de blaasbuis af te drogen met een doek na gebruik.

Meest gestelde vragen over Bladblazers [FAQ]

Een volle accu gaat afhankelijk van de accu capaciteit en het vermogen van de bladblazer ongeveer 30 tot 60 minuten mee. We raden aan om altijd een reserve accu erbij te kopen zodat je niet moet wachten tijdens het opladen.

Een bladblazer maakt veel lawaai +80 dB. Het is aanbevolen gehoorbescherming te dragen tijdens het blazen.

Een bladblazer kost tussen de 50 en 150 euro afhankelijk van het type en hoeveel accu’s er bijgeleverd worden.

Een bladblazer met benzinemotor is zeer milieuonvriendelijk! Een uur blazen met een benzine bladblazer is gelijk aan 1700 km rijden met een auto. Om deze reden bespreken we voornamelijk elektrische bladblazers bij tuinblaadje.nl

Het opladen van de accu van een bladblazer gaat echt snel. Het zijn snel laders dus binnen enkele uren is de accu volledig opgeladen.