Skip to main content

Snoeischaar Test 2024

 

 

De beste snoeischaar voor ieders budget

 

Snoeischaar met accu

Talen Tools Snoeischaar

High End

goede snoeischaar

Felco 11 Snoeischaar

Mid Range

bypass snoeischaar

GARDENA Classic B/S-M

Budget

 

snoeischaar kopen

Meestal is de keuze aan snoeischaren zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste snoeischaren vind je hier

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor snoeischaren

✅ Betrouwbare partners

De beste snoeischaren vind je hier

Als je een grote tuin hebt met veel bloemen en struiken en graag vervelende takken of bladeren wilt snoeien dat maak je best gebruik van een snoeischaar. Met een snoeischaar knip je takken veilig en makkelijk af zonder al te veel moeite. Een snoeischaar is klein je het met één hand bedienen. Door de hefboom werking knip je takken zonder veel kracht te zetten makkelijk af.

Een snoeischaar wordt gebruikt voor kleine klusjes, je kan er niet alleen takken mee afknippen maar ook scheuten, bloemen en bladeren. Het is belangrijk dat je een plant met respect behandeld dankzij een snoeischaar knip je enkel het af te snijden gedeelte zonder permanente snoeischade toe te brengen aan de plant. Op deze pagina bespreken we alles over snoeischaren.

Welke de beste snoeischaar is, alle voor en nadelen maar ook de werking en de verschillende types snoeischaren. Zo heb je snoeischaren met 2 snijmessen maar ook een snoeischaar met aambeeld. Ga naar onze Koopgids om alle eigenschappen te weten te komen waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een degelijke snoeischaar.

Bovenaan deze pagina vind je de beste snoeischaar voor iedere prijsklasse. Verder hebben we een TOP 10 samengesteld met de beste snoeischaren die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Wij hebben een consumenten onderzoek gedaan voor alle snoeischaren die je terugvindt op onze website.

TIP: Een snoeischaar is geschikt voor het snijden van takken en bladeren tot wel 2 cm. Als je takken wilt snoeien die breder zijn als 2 cm dan gebruikt je beter een takkenschaar of heggenschaar.

 

Wat is een snoeischaar?

 

Waarom een snoeischaar kopen?

Als je klein snoeiwerk wilt doen zoals het afknippen van takken, scheuten of bloemen dan is een snoeischaar de beste oplossing. Het ligt makkelijk in de hand en je moet er niet te veel kracht op zetten.

Je kan er moeiteloos takken tot wel 2 cm mee knippen. Als je een tuin hebt zal er altijd een moment komen dat je een snoeischaar kunt gebruiken vandaar dus dat het onmisbaar is. Je wilt absoluut geen takken breken of afzagen. Met een snoeischaar knip je takken veilig af zonder de struik of plant permanent te beschadigen.

Voordelen van een snoeischaar

✅ Snoeien van takken en bloemen

✅ Geschikt voor takken tot Ø 2 cm

✅ Krachtige werking

✅ Duurzaam

✅ Scherpe messen

✅ Handvatten met grip

Nadelen van een snoeischaar

Een snoeischaar met aambeeld kan de tak plat drukken dat geeft een snoeiwonde die moeilijk dichtgroeit. Let ook op met goedkopere modellen deze zijn niet zo duurzaam en worden snel bot.

TIP: Meestal is een bypass snoeischaar voldoende voor het knippen van dunne takjes en bloemen. Dankzij de 2 messen heb je minder kans op snoeischade.

 

snoeischaren

Hoe werkt een snoeischaar?

Een snoeischaar is een kleine stevige schaar die gebruikt wordt voor het knippen van dunne takjes tot wel 2 cm. Je kan er ook scheuten en bladeren mee afknippen. Het wordt gebruikt voor rozenplanten, wijnstokken en in de fruit en tuinbouw. Een snoeischaar heeft korte handvatten je kan het met één hand bedienen.

Er bestaan 2 verschillende soorten snoeischaren. Een bypass snoeischaar met 2 langs elkaar snijdende messen (papegaaibek) is zeer geschikt voor eenvoudig jong hout, levend hout en bloemen te snoeien.

Een snoeischaar met aambeeld is dan weer geschikter om dikkere takken en hard, dood stug hout te snoeien. Het mes raakt het platte oppervlakte vergelijkbaar met een aambeeld en hamer. Dankzij de werking van dit type kan je veel meer kracht zetten het is dus perfect voor dikkere takken tot wel 2 cm door te knippen.

 

Snoeischaar Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

In deze koopgids overlopen we alle eigenschappen waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van een snoeischaar. Zo moet de snoeischaar goed in de hand liggen en moeten de mesbladen scherp en duurzaam zijn. Hieronder alle specificaties waar je zeker op moet letten.

  • Formaat
  • Handvatten
  • Materiaal
  • Scherpe bladen
  • Aambeeld

Formaat

Tegenwoordig zijn er kleine en grote snoeischaren. Afhankelijk van de grootte van je hand kies je het geschikt formaat. Denk er ook aan dat er links en rechtshandige snoeischaren zijn. Zeer belangrijk dus.

Handvatten

Een goede snoeischaar moet comfortabel en stevig in de hand liggen. Het heeft voldoende grip zodat je zeker niet uitglipt tijdens het snoeien.

Materiaal

Een goede snoeischaar is gemaakt van duurzaam materiaal. Japans staal is over het algemeen de betere keuze als het gaat om snoeischaren.

Scherpe mesbladen

De mesbladen moet vlijmscherp zijn. Je moet zelf slijpen of je kan de messen apart bij bestellen.

 

beste snoeischaar

Bypass of Aambeeld

Een snoeischaar met aambeeld heeft 1 blak gedeelte dat een beetje vergelijkbaar is met een hefboom. Je kan er dikkere takken tot 2 cm mee snoeien.

Een bypass snoeischaar of de gewone snoeischaar heeft 2 messen die rakelings langs elkaar worden gedrukt waardoor je veilig takken en bloemen kan afknippen tot 1 cm.

TIP: Snoeischaren van degelijke kwaliteit beginnen niet te rammelen na enige tijd omdat er speling tussen de messen komt. Als het gaat om een goede snoeischaar dan koop je best niet de goedkoopste modellen.

Meest gestelde vragen over snoeischaren [FAQ]

Een snoeischaar is geschikt voor kleinere snoeiklusjes, zoals afknippen van dunne takjes, scheuten en bloemen. Een heggenschaar is groter en heeft veel grotere messen. Je kan er dus echt volledige struiken mee snoeien maar ook een heg zoals de naam het zegt. Als je echt een haag of heg gaat snoeien neem je best een elektrische heggenschaar.