Skip to main content

Insectenlamp Test 2024

 

 

De beste insectenlamp voor ieders budget

 

Insectendoder

MaxxHome GC40

High End

elektrische Insectenlamp

Beper P206ZAN020

Mid Range

beste insectenlamp

Nedis Muggenlamp

Budget

 

beste vliegenlamp

Meestal is de keuze aan insectenlampen zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste insectenlampen

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor insectenlampen

✅ Betrouwbare partners

De beste insectenlampen vind je hier

Erger jij jezelf ook ze aan het gezoem van muggen? Heb je het al eens aan de hand gehad dat je midden in de nacht opstaat en met een vliegenmepper op jacht gaat naar die vervelende mug?

Als dit het geval is laat me je zeggen dat jij niet de enigste bent. Niet alleen het gezoem van muggen is irritant als ik het gezoem hoorde verstopte ik me onder het deken met de gedachte dat ik nu veilig was. En ja uiteraard toen ik wakker werd stond ik vol met muggenbeten. Muggen steken gewoon door je pyjama of kousen heen. En telkens als ik op muggenjacht ging wisten de muggen zich verdacht goed te verstoppen.

Muggen en vliegen zijn in sommige huishoudens echt een plaag. Gelukkig bestaat hier een effectieve bestrijding tegen. Met een insectenlamp of vliegenlamp moet jij nooit meer op muggenjacht.

Het apparaat doet alles vanzelf, het enigste wat jij hoeft te doen is een juiste plek zoeken waar je de insectenlamp neerzet. Dankzij het ultraviolet licht worden alle muggen en vliegen aangetrokken en geëlektrocuteerd. Je zal direct merken dat je geen last meer hebt van gezoem.

Als jij op zoek bent naar een muggenlamp dan ben je hier op de juiste plek. Het team van Tuinblaadje.nl heeft een consumentenonderzoek gedaan op de meest populaire insectenlampen. Dankzij deze data hebben we een goed beeld gekregen welke insectenlampen nu echt aanbevolen kunnen worden. De beste insectenlamp voor iedere prijsklasse vind je bovenaan deze pagina. Als je nog meer opties wilt bekijk dan de beste insectenlampen in onze TOP 10 hieronder. Vanaf nooit meer vervelende muggen!

TIP: Als jij vaak op muggenjacht gaat rond middernacht, je weet wel met een vliegenmepper door het huis op zoek naar die vervelende mug laat me je dan zeggen dat dit vanaf nu verleden tijd is. Een insectenlamp is een effectieve methode om vliegende insecten te bestrijden.

TOP 10 Vliegenlampen

Model Review
1 Eurom Fly Away 30 Eurom Fly Away 30

80.33%

“Apparaat werkt super, echt een insecten magneet.”

ReviewPrijs
2 MaxxHome GC40 MaxxHome GC40

82.67%

“Het valt wat groter uit dan men had verwacht, maar het werkt natuurlijk prima!”

ReviewPrijs
3 V-tac VT-3220 V-tac VT-3220

83.83%

“Zeer effectief tegen vliegend ongedierte in je huis, maar alleen als het donker is.”

ReviewPrijs
4 Amazing Rhino Muggenlamp Amazing Rhino Muggenlamp

83.5%

“Ideaal deze lamp, werkt erg goed tegen de mugjes! Ze worden bijna allemaal gevangen.”

ReviewPrijs
5 Nedis Muggenlamp Nedis Muggenlamp

76%

“Werkt precies zoals gehoopt! Handig voor de zomer avonden!”

ReviewPrijs
6 Beper P206ZAN020 Beper P206ZAN020

81.33%

“Stevige metalen rooster en aangename lichten, lok je de insecten meteen uit.”

ReviewPrijs
7 Domo Insectenvernietiger Domo Insectenvernietiger

83.67%

“Eenvoudig en efficiënt, doodt kleine en grote insecten.”

ReviewPrijs
8 Monzana Insectenlamp Monzana Insectenlamp

77.83%

“Rustig en discreet en verblindt’s nachts niet.”

ReviewPrijs
9 Flystopper HV200 L Flystopper HV200 L

80%

“Geen last meer van vliegen en muggen in je kamer. Deze insectenvanger werkt prima!”

ReviewPrijs
10 Innovagoods KL Bulb

79.17%

“Kleine insectenlamp met een leuk uiterlijk en handig om mee te nemen.”

ReviewPrijs

 

Wat is een insectenlamp?

 

Waarom een insectenlamp kopen?

Als je een snelle en effectieve manier zoekt om insecten pijnloos te bestrijden dan is een insectenlamp of vliegenlamp de beste keuze. Bij een goede vliegenlamp zijn insecten op slag dood, ze lijden dus niet. De elektrische schok moet dus sterk genoeg zijn. Verder moeten de lichten van goede kwaliteit zijn zodat alle vliegende insecten een onweerstaanbare drang krijgen en naar de vliegenlamp vliegen. Hieronder alle voor en nadelen van een vliegenlamp.

Voordelen van een insectenlamp

✅ Insecten zijn op slag dood

✅ Gedaan met muggen en vliegen

✅ Gebruiksgemak

✅ Goedkoop in aanschaf

✅ Opvangbakje eenvoudig proper maken

✅ Nooit meer op muggenjacht!

✅ Doet wat het moet doen

Nadelen van een insectenlamp

Het nadeel aan een insectenlamp is dat niet alle insectenlampen even goed zijn. Gelukkig vind je op deze pagina de beste insectenlampen die er momenteel te verkrijgen zijn. Het grootste nadeel aan een insectenlamp is dat ze soms wel wat herrie maken. Verder werkt het blauw-paarse licht stimulerend dus dit kan een nadelig effect hebben op je slaapkwaliteit.

 

insectenlamp vergelijken

Hoe werkt een insectenlamp?

Een insectenlamp of vliegenlamp is een elektrisch apparaat om vliegende insecten zoals muggen en vliegen te bestrijden. In de insectenlamp is een ultraviolet licht waardoor insecten worden aangetrokken.

Het lijkt op een blacklight het is blauw paars. Om de lamp zit een metalen netwerk waarop hoogspanning wordt gezet. Alle muggen en vliegen die tussen de draden van het netwerk vliegen zullen geëlektrocuteerd worden. Een opvangbakje vangt alle insecten op.

Een vliegenlamp kan je meestal ophangen of aan de muur bevestigen. Als dit niet kan of mogelijk is kan je ze gewoon neerzetten op een kast of stoel. Sommige vliegenvangers hebben een ventilator die naar binnen zuigt waardoor de insecten nog beter opgevangen worden.

Als een insect geëlektrocuteerd wordt zie je meestal een vonkje en je kan het ook horen. Het is daarom af te raden de insectenlamp op je nachtkastje te zetten. Niet alleen door het geluid maar ook het felle blauw – paarse licht kan je stimuleren waardoor je minder vast slaapt.

TIP: Gebruik een insectenlamp nooit in de douche of badkamer, door het vocht kan het apparaat nadelig werken. Verder kan je geëlektrocuteerd worden als de insectenlamp in contact komt met water.

 

Muggenlamp Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Een goede muggenlamp of insectenlamp moet krachtig genoeg zijn om de insecten snel een pijnloos te doden. Verder heeft een insectenlamp meestal ook een bakje waar alle dode insecten op worden gevangen. Let ook goed op of je de insectenlamp kunt ophangen. Sommige insectenlampen hebben een soort zuig-systeem waardoor insecten nog sneller geëlektrocuteerd worden. Hieronder alle specificaties waar je zeker op moet letten bij de aankoop van een insectenlamp.

  • Hoogspanning
  • Geluidsoverlast
  • Ophangsysteem
  • Lampen
  • Prijs
  • Opvangbakje
  • Zuigsysteem

Hoogspanning

Een goede insectenlamp heeft voldoende hoogspanning zodat alle vliegende insecten effectief geëlektrocuteerd worden, ze zijn dus op slag dood. Goedkopere insectenlampen zijn niet krachtig genoeg soms leven de insecten nadat ze gevangen zijn.

Geluidsoverlast

Als een insect geëlektrocuteerd wordt ontstaat er meestal een vonkje je kan het ook horen. Zet de insectenlamp best niet in je slaapkamer en al zeker niet langs je bed op een nachtkastje.

Ophangsysteem

De meeste insectenlampen hebben een haak of bevestiging waarmee je de lamp kan ophangen. Een insectenlamp werkt het beste op een hoogte van 2 meter.

Lampen

Een goede insectenlamp heeft één of meerdere ultraviolet lichten waardoor insecten nog sneller worden aangetrokken.

Prijs

Voor een goede insectenlamp betaal je al snel 50 euro. Goedkopere modellen zijn meestal af te raden maar voor de mensen die toch een effectieve budget insectenlamp zoeken hebben we enkele goedkope vliegenlampen in onze TOP 10 bovenaan gezet.

 

muggenlamp kopen

Opvangbakje

De meeste insectenlampen hebben een opvangbakje waar alle dode muggen en vliegen in belanden. Nadien kan je het dus makkelijk schoon maken.

Zuigsysteem

Sommige insectenvangers hebben een ventilator die de muggen of vliegen naar binnen zuigt waardoor ze althans dat beweren ze nog effectiever zijn. In onze ogen maakt het niet echt uit of eer een ventilator aan zit, meestal maakt een zuigsysteem overbodig lawaai.

TIP: Zet de insectenlamp nooit op je nachtkastje langs je bed. De paars – blauwe verlichting heeft een nadelig effect op je slaapkwaliteit. Verder maakt het apparaat ook herrie als een mug of vlieg geëlektrocuteerd wordt.

Meest gestelde vragen over insectenlampen [FAQ]

De lamp van een insectenlamp vervang je best 1 x per jaar. Na een jaar is de lamp minder krachtig waardoor insecten minder snel worden aangetrokken. Kijk na bij het model van je keuze of je de lamp kan vervangen, stuur desnoods een email naar de producent.

We raden aan om de insectenlamp op een hoogte van 2 meter te hangen. Zet de lamp niet in de keuken anders gaan de insecten naar je keuken. Het best zet je de lamp niet te dicht bij bed en al zeker niet op een nachtkastje.

Zet altijd eerst het apparaat uit. Haal de stekker uit het stopcontact. De meeste insectenlampen hebben een opvangbakje je kan deze eruit nemen. Zuig met een stofzuiger alle insecten weg uit de lamp. Sommige insectenlampen hebben een kleefplaat die je ook om de zoveel tijd moet vervangen.

Een insectenlamp trekt alle vliegende insecten aan voornamelijk muggen, vliegen en motjes.

Voor een betrouwbaar model betaal je al snel 50 euro.