Skip to main content

Terrasverwarmer Test 2024

 

 

De beste terrasheaters voor ieders budget

 

trotec infrarood warmtestraler 2005

TROTEC IR 2050

High End

 

wand terrasverwarmer

Eurom Golden Shadow 1500

Mid Range

 

hang heater terrasverwarmerEurom Partytent heater 1502

Budget

 

terras verwarming

Meestal is de keuze aan terrasverwarmers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor terrasverwarmers

✅ Betrouwbare partners

De beste terrasverwarmers vind je hier

Als jij het aangenaam warm wilt maken op je terras, overkapping, veranda of balkon voornamelijk bij koude dagen dan is het misschien tijd om in een terrasverwarmer te investeren.  Als je houdt van gezellige avonden op je terras dan is een terrasverwarmer de ideale keuze. Als je gezellig buiten zit in de late avond of na middernacht dan weet je dat het vervelend is om alles te moeten staken omdat het gewoon te fris is buiten. Gedaan met de gezelligheid en iedereen gaat naar huis. Laat me je zeggen dat dit vanaf nu verleden tijd is!

Haal de wijnglazen al maar vast terug uit, met een terrasverwarming of terrasverwarmer is het direct aangenaam warm en gezellig aan tafel. Het is een echte luxe en je vrienden of familie zullen dit zeker waarderen.

Op deze pagina kom je meer te weten over de verschillende terrasheaters. Zo heb je elektrische tuinverwarmers maar ook gas terrasverwarmers. Er is letterlijk voor iedere situatie een verwarmer. Zo heb je ook vuurkorven die het nog een stap verder gezellig maken. Lees deze pagina om alles over terrasverwarmers te weten te komen.

Wij hebben naar een groot assortiment aan terrasverwarmers gekeken en daaruit de beste modellen geselecteerd, niet alleen de specificaties hebben we overlopen. We hebben voornamelijk gekeken naar de gebruikers- beoordelingen om de beste terrasverwarmers kunnen aan te bevelen. Deze hebben we in een handige TOP 10 gezet zodat jij niet moet gaan zoeken tussen de grote keuze aan terrasverwarming.

TIP: Let erop dat je altijd een stroomvoorziening in de buurt moet hebben als je een elektrische terrasverwarmer koopt. Als je liever overal je tuin wilt kunnen verwarmen dat moet je kijken naar de gasheaters. Het enigste nadeel is dat wel dat je moet sukkelen met een gasfles. Een het gebruik van gas neemt ook altijd extra risico’s met zich mee.

TOP 10 Terrasverwarmers

Model Review
1 Evolar EVO-HD55 Evolar EVO-HD55

92.17%

“Direct stralingswarmte en makkelijk mee te nemen dankzij het compacte formaat.”

ReviewPrijs
2 Eurom Partytent heater 1502 Eurom Partytent heater 1502

92.67%

“Zeer tevreden terrasverwarmer gezien de prijs van het product.”

ReviewPrijs
3 TROTEC IR 2050 bol TROTEC IR 2050

90.33%

“De verwarming van Trotec is boven verwachting voor de betaalde prijs.”

ReviewPrijs
4 In Round Terrasverwarmer In Round Terrasverwarmer

92.67%

“Een aantrekkelijke prijs voor deze terrasverwarmer, het doet wat het moet doen!”

ReviewPrijs
5 MaxxGarden HTPA120EBK MaxxGarden HTPA120EBK

82.17%

“Staande terrasverwarmer met weinig verwachtingen.”

ReviewPrijs
6 Excellent Electrics YT2000050 Excellent Electrics YT2000050

90.67%

“Fijne terras verwarmer, zowel buiten als binnen te gebruiken.”

ReviewPrijs
7 Eurom Golden Shadow 1500 Eurom Golden Shadow 1500

90.83%

“Makkelijk te monteren , goede warmteregeling zonder een fel storend licht.”

ReviewPrijs
8 MaxxGarden 20234 MaxxGarden 20234

87%

“Super mooie terrasverwarming is een echte blikvanger op je terras!”

Prijs
9 MaxxGarden Flame heater 11000 MaxxGarden Flame heater 11000

69.17%

“Leuke gas terrasverwarmer maar een ‘must have’ is het niet echt.”

ReviewPrijs
10 BluMill 8877 BluMill 8877

88.67%

“Prima Terrasverwarmer, ideaal voor avondje met vrienden.”

ReviewPrijs

 

Wat is een terrasverwarmer?

 

Waarom een terrasheater kopen?

Als je van de gezelligheid van een kachel houdt dan weet je nu alvast dat terrasverwarming ongeveer hetzelfde is. Een terrasverwarmer is precies zoals het klinkt, een apparaat om je terras mee te verwarmen. Er is natuurlijk veel meer waarop je moeten letten als je een terrasverwarmer koopt. Op deze pagina overlopen we de belangrijkste eigenschappen, de verschillende terrasverwarmers, de voordelen van elektrische en gas terrasverwarmers. Elke soort heeft ook zijn eigen voor en nadelen we bespreken deze in een apart hoofdstuk onderaan voor ieder type terrasverwarmer (elektrisch en gas).

Als jij op die koude dagen wilt kunnen genieten van een glaasje wijn in je tuin of op je terras dan is het hebben van een terrasverwarmer gewoonweg vereist. Zie het aan als een investering waar je best ook niet te veel op bespaart.

De voordelen van een terrasverwarmer

✅ Eenvoudig te instaleren

✅ Creëert een gezellige sfeer

✅ Maakt het terras direct aangenaam warm

✅ Ideaal in de late avond te genieten op het terras

✅ Ook geschikt voor gebruik in de winter

✅ Verschillende soorten

✅ Prijzen vallen goed mee

De nadelen van een terrasverwarmer

Let erop dat de meeste terrasverwarmers een stroomaansluiting nodig hebben. Als je een gas terrasverwarming kiest dan moet je gasflessen gebruiken voor de aandrijving, dit neemt plaatst in en is ook duurder in gebruik. Afhankelijk van de wind wordt een terrasverwarmer ook beperkt. Als er sterke wind is gaat er veel warmte verloren.

Eurom Golden Shadow 1500
MaxxGarden Flame heater 11000
beste terrasverwarming
OPGELET: Als je een gas-terrasverwarmer wilt aanschaffen moet je rekeningen houden dat je propaangas of butaangas nodig hebt. Soms werkt de gas-terrasverwarmer slechts op 1 soort gas dus let hierop. Sommige modellen hebben een gasdrukregelaar waarop je zowel propaangas als butaangas kunt aansluiten.

 

tuinverwarming

Hoe werkt een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer ook wel terraskachel, tuinverwarming of parasolverwarmer genoemd is een stralingsverwarmingstoestel dat gebruikt wordt om het comfort buiten te vergroten op koudere dagen voornamelijk op een terras. Zelfs op warme zomerdagen kan het in de late avond of nacht fris worden. Een terrasverwarmer is tegenwoordig aanwezig bij de meeste cafés en in het nachtleven. Een terrasje doen met je vrienden heerlijk als er een terrasverwarmer aanwezig is. Vooral in de winterdagen is het gezellig om op koude avonden een biertje te drinken als er een terrasverwarmer geïnstalleerd is op het terras.

Niet alleen in de horeca vind je terrasverwarmers terug. Tegenwoordig hebben ook veel mensen de tuin gezellig ingericht met een tuinverwarming. Als je laat in de avond nog een barbecue houdt dan is de warmte die een terrasverwarmer uitstraalt gewoon super aangenaam en gezellig. Een kille avond is gewoon niet aangenaam zonder een terrasverwarmer.

Verschillende soorten terrasverwarmers

Natuurlijk is er een groot assortiment aan terrasverwarmers en op deze pagina kom je hierover meer te weten. In dit hoofdstuk bespreken we de verschillende soorten terrasverwarmers. Elke situatie vraagt een specifieke oplossing voor je terras warm te krijgen. Hieronder de verschillende terrasverwarmers:

Een wand terrasverwarmer is specifiek om aan de muur te bevestigen. Een wand terrasverwarmer is altijd een elektrisch. Extra handig is dat je ruimte uitspaart en dat je geen gasflessen moet bijvullen. Natuurlijk moet je wel een stroomvoorziening hebben om hiervan te kunnen genieten. Dit type terrasverwarmer heeft een veilige werking.

De hangende terrasverwarmer is heel populair. Ze wegen niet veel zijn draagbaar en compact. Dit type terrasverwarmer verwarmt de hele oppervlakte onder de verwarmer waardoor iedereen aan tafel het lekker warm heeft.  De infraroodstraling wordt gelijkmatig naar beneden verspreid. Een hangende terrasverwarmer is net zoals een wand terrasverwarmer altijd elektrisch. Je kan sommige hangende verwarmers ook aan de muur bevestigen. Uiteraard bevestig je ze meestal aan het plafond. Als je een gas terrasverwarmer wilt dan moet je kijken naar een:

Staande terrasverwarmer zijn ook zeer geliefd. Een staande terrasverwarmer werkt op gas of elektriciteit. Het nadeel van deze is natuurlijk dat het een plaats op de grond nodig heeft dus hou hier rekening mee. Meestal staat deze langs de tafel of dicht in de buurt waar je gaat zitten in de tuin.

Een tafel terrasverwarmer of vuurkorf is kleiner en compacter in formaat. Een tafelverwarmer kan je bovenop de tafel zetten en neemt niet zoveel plaats in. Het is eigenlijk een soort mini terrasverwarmer. Het is gezellig en goedkoper als de andere soorten terrasverwarmers. Tot slot heb je een nog vuurkorven die werken op gedroogd hout. Dit is heel gezellig maar natuurlijk gevaarlijker. Ideaal om te combineren met BBQ als decoratie.

Gas of elektrische terrasheater

Een elektrische terrasverwarmer wordt aangesloten op de netstroom. Het is veiliger als een gas-terrasverwarmer ook gekend als een gasheater. Het installeren is eenvoudig aangezien je geen extra gasflessen moet meesleuren of bijvullen. Een elektrische terrasverwarmer is in onze ogen de beste keuze. De modellen zijn meestal compact en zijn goedkoper in gebruik. Een elektrische terrasverwarming is beschikbaar als wand, hangend en staande verwarmer. Dit soort tuinverwarmer heeft minder onderhoud en kan ook binnen gebruikt worden bijvoorbeeld bij een binnen terras. Enigste nadeel is dat de elektrische terras verwarmer zich in de buurt van een stroomvoorziening moet bevinden.

Een gas terrasverwarmer of gasheater of flameheat is veel krachtiger als een elektrische verwarmer en hebben een groter bereik. Ook kan je ze overal plaatsen aangezien je ze niet moet aansluiten op netstroom. Verder creëert het een extra gezellige sfeer maar kost meestal duurder als een elektrische terrasverwarmer. Deze soort terrasverwarmers zijn meestal staand en hebben meer ruimte nodig. Dit komt omdat je de gasfles moet verbinden met de gas-terrasverwarmer. Het gebruik van gasflessen is niet alleen duurder, het is ook minder praktisch en compact. Tot slot zijn ze ook gevaarlijker aangezien dit soort terras verwarmer veel krachtiger is als een elektrische terrasverwarmer.

 

Tuinverwarming Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een terrasverwarmer is het van belang de rekening te houden met de volgende specificaties. Niet elke terrasverwarmer is hetzelfde en juist daarom hebben we deze koopgids samengesteld. Hier alle aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aankoop van een terrasverwarmer.

  • Lichtgevend
  • Vermogen
  • Prijs
  • Oppervlakte
  • Type
  • Veiligheid
  • Kwaliteit
  • Mobiliteit

Lichtgevend

Elektrische terrasverwarmers werken met een straling dus ze zijn meestal lichtgevend, en dit is verschillend dan het vuur van een gasterrasverwarmer. In onze ogen creëert dit juist een aangename sfeer maar niet iedereen is het hier eens mee.

Vermogen

Het vermogen van een gasheater is veel hoger als een elektrische terrasverwarmer. Hou hier dus rekening mee. Als je een groot oppervlakte warm wilt krijgen is het verstandig om een gasheater of flameheater aan te schaffen. Als je slechts 1 tafel of ook binnen wilt verwarmen gebruik je best een elektrische terrasverwarmer.

Prijs

Een goede terrasverwarmer moet geen dure aankoop zijn, voor 150 € heb je al de beste modellen in huis. Deze zijn perfect voor de gewone consument en voor sporadisch gebruik. Als je een eigen zaak hebt bijvoorbeeld een café of restaurant en je wilt je buitenterras verwarmen met een terrasverwarmers loopt de prijs natuurlijk al snel op tot enkele duizenden euro’s.

Oppervlakte

Kijk naar het vermogen maar ook naar het type, een gasheater zal altijd veel meer vermogen hebben dan een elektrische terrasheater.

OPGELET: Leun of hang niet aan een terrasverwarmer!!! Je brengt niet alleen je zelf in gevaar maar ook de omgeving. Er is kans op verbranding maar ook brandgevaar voor de omgeving.

 

terrasverwarmer

Type

Zoals je kon lezen bovenaan in het hoofdstuk de verschillende soorten terrasverwarmers zijn er 2 verschillende soorten terrasverwarmers namelijk elektrische en gas terrasverwarmers. Ook heb je verschillende types zoals de staande, hangende en muur terrasheater.

Veiligheid

Let er goed op dat bij het gebruik van een terrasverwarmer. Je wilt ze sowieso niet overdekken bijvoorbeeld in een tent. Dit is gevaarlijk en al zeker volledig af te raden bij gasheaters. Deze mag je nooit binnen gebruiken. Een elektrische gasverbrander mag je meestal wel binnen gebruiken maar lees eerst de gebruikershandleiding om zeker te zijn van je zaak. Bel desnoods de fabrikant of winkel op waar u het product heeft gekocht voor meer informatie. Denk eraan dat het apparaat heet is en er dus verbrandingsgevaar is. Let zeker op dat je niet gaat hangen of leunen aan een terrasverwarmer!

Kwaliteit

In de meeste gevallen geld de regel hoe duurder hoe beter de kwaliteit. Probeer altijd voor een degelijk merk te gaan het gaat hier om apparaten die zeer heet worden dus je wilt er zeker van zijn dat de kwaliteit hoog is.

Mobiliteit

Kies een gas terrasverwarmer of gasheater als je volledige vrijheid wilt hebben. Je hebt immers geen stroomvoorziening nodig om een gasheater te kunnen gebruiken. Bij een elektrische heater is dit dus wel nodig.

 

Elektrische Terrasverwarmer

 

De voordelen van een elektrische terrasverwarmer

✅ Eenvoudig in gebruik

✅ Vrijwel onmiddellijk warmte

✅ Voordelig in prijs

✅ Kan zowel binnen als buiten gebruikt worden

✅ het onderhoud is minimaal

✅ Geen onaangename geuren

✅ Zeer eenvoudige installatie

De nadelen van een elektrische terrasverwarmer

De elektrische terrasverwarmers stralen licht uit dat voor sommige mensen als vervelend ervaren kan worden. Verder mag je een elektrische terrasverwarmer ook niet te hoog ophangen anders gaat er te veel warmte verloren. Tot slot is een elektrische terrasverwarming niet zo krachtig in vermogen als een gas terrasverwarmer. Gelukkig zijn ze wel een pak goedkoper in prijs en verbruik.

 

elektrische tuinverwarming
TIP: Het grote voordeel van een elektrische terrasverwarmer is dat je deze bijna op elke locatie kan gebruiken. Binnen, buiten, in een tent, in een overdekte veranda. Het grote nadeel is dan weer dat je een stroomvoorziening op de betreffende locatie moet hebben.

 

Gasheater – Terrasverwarmer

 

De voordelen van een gas terrasverwarmer

✅ Er komt geen licht uit de gas terrasverwarmers

✅ Veel krachtiger dan elektrische heaters

✅ Creëert een super gezelligere sfeer

✅ Veel groter in bereikt, je kan ze hoger hangen

✅ Gasheaters zijn mobiel, je hebt geen stroomaansluiting nodig

✅ Minder CO2 uitstoot dan een elektrische heater

✅ Milieuvriendelijker als een elektrische terrasverwarming

De nadelen van een gas terrasverwarmer

De installatie is niet zo makkelijk vergeleken met een elektrische terrasverwarmer. Je kan ze ook niet binnenhuis gebruiken. In een tent gebruik je ze best ook niet aangezien er voldoende verluchting moet zijn. Slechts 2 standen hoog of laag.  Je hebt een gasfles nodig. En daardoor neemt een gasheater veel ruimte in. Een gasheater is vaak niet vochtbestendig. Dus je laat ze best ook niet buiten staan of hangen het hele jaar door. Je kan ook een hoes gebruiken maar zorg natuurlijk dat de gasheater volledig afgekoeld is voordat je hierover een hoes legt. Het gebruik van gas is duurder dan het gebruik van elektriciteit.

 

gas terrasverwarmer
OPGELET: Lees altijd goed de gebruikershandleiding, zo mag je een gasverwarmer niet op elke locatie gebruiken. Onder een dak is een gas terrasverwarmer ook meestal af te raden. Controleer goed de instructies van de fabrikant. Een gasterrasverwarmer gebruik je ook best niet binnen. Dit is ook het geval bij vuurkorven.

Meest gestelde vragen over terrasverwarmers [FAQ]

Ja wind heeft een invloed op de warmte-intensiteit van een terrasverwarmer. Flameheaters of gasheaters zijn veel windgevoeliger dan elektrische of tafel-terrasverwarmers.

Je terrasverwarmer moet regelmatig schoon worden gemaakt, minimaal 1 keer per jaar. Voornamelijk om stof en ophopingen van vuil te verminderen en voorkomen. Lees goed de gebruikshandleiding om meer hierover te weten te komen.

Een gas-terrasverwarmer mag je in de meeste gevallen nooit binnen gebruiken. Lees altijd goed de gebruikershandleiding. Bel desnoods de fabrikant of winkel waar je het apparaat hebt gekocht voor meer informatie. Een elektrische terrasverwarmer is dan weer meer geschikt voor verschillende locaties. Kijk de gebruikershandleiding altijd goed na!